Novosti

31.12.2015.

Završetak radova u objektu Mellain – Unibristol u Tuzli

Poslovni centar Mellain smješten je na bivšoj lokaciji popularnog tuzlanskog hotela Bristol. Prvi Hotel Bristol izgrađen je na jednoj od najatraktivnijih lokacija u centru Tuzle davne 1908. godine.

« Više

30.12.2015.

Završetak radova u objektu S2 u Sarajevu

2011. godine počeli su radovi na objektu S2 lociranom uz glavnu sarajevsku saobračajnicu i u neposrednoj blizini većeg broja najvažnijih političkih i privrednih institucija.

« Više

29.05.2015.

Završetak radova u objektu Hotel President na Baščaršiji

Hotel President je smješten u samom središtu starog dijela grada Sarajeva. Zahvaljujući idealnoj lokaciji, hotel je prilagođen smještaju kako poslovnih ljudi, tako i turista za vrijeme njihovog posjeta Sarajevu.

« Više

19.12.2014.

Završetak radova na sistemu vatrodojave Graničnog prijelaza Bijača

Granični prijelaz Bijača jedan je od južnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odnosno Evropske unije.

« Više

21.10.2014.

Rekonstrukcija objekta Upravne zgrade Elektroprivrede Bosne i Hercegovine

Upravna zgrada Elektroprivrede Bosne i Hercegovine pretrpila je značajna oštećenja tokom opsade i bombardovanja Sarajeva u periodu 1992-1995 godine. Redizajn vanjskog izgleda i gruba rekonstrukcija obavljeni su 2001. godine, ali se tek kasnije počinje raditi na uređenju unutrašnjosti objekta.

« Više

06.01.2014.

Rekonstrukcija sistema vatrodojave u objektu Glavna pošta na Obali

Rekonstrukcija sistema vatrodojave u objektu Glavna pošta na Obali u Sarajevu trajala je dva mjeseca. Pošta Obala je jedan od najmarkantnijih objekata Sarajeva i klasičan primjer gradnje iz vremena austrougarskog prisustva u Bosni i Hercegovini.

« Više

01.12.2013.

Zgrada OHR – zamjena postojećeg sistema

Od strane službe održavanja na objektu OHR – Ured visokog predstavnika, kontaktirani smo radi davanja ponude za rješenje pitanja postojećeg sistema vatrodojave. Naime, zbog nepostojanja adekvatnog servisa za ugrađenu opremu u Bosni i Hercegovini već duže vremena se osjećala potreba za trajnim rješenjem problema.

« Više

26.07.2013.

Kantonalna bolnica Mostar – Pedijatrija i ginekologija

Firmi Arcus je dodijeljen posao na instaliranju sistema vatrodojave u objektu bolnice za pedijatriju, ginekologiju i neonatologiju u sklopu Regionalnog medicinskog centra “Dr. Safet Mujić” u Mostaru.

« Više

26.12.2012.

Proširenje sistema vatrodojave na objektu Termoelektrana Tuzla

U okviru radova na revitalizaciji i modernizaciji Bloka 6 Termoelektrane Tuzla naša firma je dobila povjerenje da instalira sistem dojave požara. Ovi radovi predstavljaju nastavak instaliranja novog sistema koji bi trebao da pokrije čitav objekat Termoelektrane.

« Više

07.10.2012.

Radovi na sistemima tehničke zaštite na objektu Avaz - Robot centar u Tuzli

U Tuzli je nakon dvije i po godine izgradnje otvorena poslovno-stambena zgrada "Avaz-Robot centar". Ukupna površina objekta je 32.000 m2, a od toga na stambeni dio otpada 11.000 m2 (ukupno 110 stanova). U prizemlju, mezaninu, te na 1. i 2. spratu nalaze se poslovni prostori. Dodatnih 5.000 m2 zauzima hipermarket „Robot“.

« Više

26.04.2012.

Otvoren hotel Park u Doboju

Hotel Park je moderan objekat smješten u najljepšem dijelu Doboja, uz centralni gradski park. Nastao je rekonstrukcijom postojećeg hotela Bosna.

« Više