Novosti

03.10.2017.

Završeni radovi na zamjeni sistema u Zetri

Olimpijska dvorana "Juan Antonio Samaranch" ili Zetra je sportska dvorana u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Izgrađena je 1983. godine za potrebe XIV zimskih olimpijskih igara, koje su godinu kasnije održane u Sarajevu. Kapaciteta je 12.000 sjedećih mjesta, a može primiti i do 20.000 ljudi ako su u pitanju koncerti i slične manifestacije.

Za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, 1992. godine ova dvorana je pogođena projektilima, zapaljena i potpuno uništena, ali je 1999. obnovljena inicijativom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

U dvorani je tokom rekonstrukcije bio instaliran sistem koji je vremenom zastario, a još veći problem je bilo nepostojanje lokalnog servisa koji bi se brinuo o ugrađenoj opremi. Zbog toga se vlasnik odlučio da postojeći sistem potpuno demontira i ugradi novi.

Zadatak koji je postavljen pred uposlenike Arcusa je bila i potpuna zamjena postojeće kablovske instalacije. Ovaj, kao i mnogi drugi zadaci, završen je u rekordno kratkom vremenu, te je objekat ponovo i u potpunosti zaštićen uređajima najnovije tehnologije sistema vatrodojave. U ovom slučaju vlasnik ne treba da se brine o potrebama za lokalni servis u budućem periodu.

Uz centralu, u nadzornoj sobi, postavljen je i računar sa instaliranim softverom Desigo CC uz pomoć kojeg će se uz grafički prikaz i mnoge druge mogućnosti vršiti nadzor i upravljanje sistemom na najvišem mogućem nivou.

« Arhiva novosti