Video Nadzor

Video nadzor (CCTV) je kao dio tehničke zaštite važna karika kompletnog sistema. Banke, kazina, aerodromi, vojni objekti, tuneli i moderni šoping centri samo su neki od objekata nezamislivih bez integrisanog sistema video nadzora.

Jasno snimljen video materijal koji pruža mogućnosti dodatne obrade mogu ponuditi samo najkvalitetniji uređaji. Zbog toga smo se i opredjelili da u ovoj oblasti koristimo opremu proizvođača Siemens i Hikvision.

Moderni sistemi video nadzora imaju veliki broj funkcija od kojih su osnovne: snimanje slike u različitim formatima i brzinama, pregledanje slika lokalno sa kamera po nekom od kriterija, sekvencijalno pregledavanje slike, memorisanje određenih pozicija sa pan/tilt kamerama radi sekvencijalnog pretraživanja samo tih pozicija, udaljeni nadzor žive slike, velike softverske mogućnosti, dodatno snimanje zvuka. Većina sistema je nadogradiva i omogućeno je lako integrisanje sa ostalim sistemima kakvi su prvenstveno sistem kontrole pristupa i protivprovale. Ugradnja na malim i srednjim objektima je jednostavna i jeftina.

Postoji veliki broj elemenata od kojih se može sastojati jedan CCTV sistem: analogne ili IP kamere (box, dome i td.), objektivi (fiksni, promjenjivi), kućišta kamera (vodonepropusna, antivandal...), pan / tilt / zoom nosači, napojne jedinice, infracrveni reflektori, snimači (analogni, hibridni, IP), upravljačke konzole, monitori, switching uređaji, uređaji za smještaj podataka (storage), softveri za rad sa slikama sa kamera...

 

Preuzmite pdf katalog