Novosti

09.07.2017.

Započeti radovi u objektu Međunarodni aerodrom Tuzla

Prvi i najveći aerodrom u Bosni i Hercegovini je Međunarodni aerodrom Sarajevo u kojem firma Arcus dugi niz godina održava i unaprijeđuje sistem dojave požara, te vrši njegova proširenja u skladu sa rastom aerodroma.

Međunarodni aerodrom Tuzla je do rata u Bosni i Hercegovini bio najveći vojni aerodorom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrana SFRJ. Trenutno je jedan od četiri međunarodna aerodroma u Bosni i Hercegovini, drugi po veličini, nakon aerodroma u Sarajevu.

Posljednjih godina, aerodrom je doživio ekspanziju po pitanju broja putnika, te je poznat i kao centar za niskobudžetne (low cost) avio kompanije, kojeg koriste putnici iz BiH kao i iz susjednih država, Hrvatske i Srbije.

Ponovo, i na ovom aerodromu, uposlenici firme Arcus su počeli sa ugradnjom sistema vatrodojave u novoj zgradi putničkog terminala koji se gradi na Aerodromu.

Uz nadzor automatskim javljačima, te upotrebu ručnih javljača, sirena i ostalih standardnih elemenata sistema, posebna pažnja je posvećena vezi ostalih sistema u objektu koji mogu uticati na povećanje zaštite od požara (PP klapne, isključenje elektro napajanja, uključenje vodene zavjese u slučaju pojave požara itd.)

Uz sistem vatrodojave isporučeni su i detektori ugljen-monoksida u garaži objekta Aerodroma.

« Arhiva novosti